blog papa di view

Monday, 22 April 2013

Pemuda PAS Pulau Pinang kurang hajar ! WE support Chegubard !

Hangin Papa dengar brite ni bila geng papa dari penang duk datang kl pastu citer tentang apa yang jadi kat Sungai Aceh masa hari percalonan.  Papa tak suka nak crite burukan parti satu geng Pakatan tapi nak  kasi amaran sket kat dorang ni jangan dok berlagak sangat kat Penang.


Geng papa britau,  masa penamaan calon,  PAs pulak buat hal letak calon dorang kat Sungai Aceh.  Ni pehal,  kata dah bincang dalam Majlis Presiden bagi Chegubard bertading.  PASAL pulak  letak si PIAH tu bertanding.  Biar betul ! ni mendidih papa dengar bila geng citer cemni.


Melampau sungguh Pemuda PAs Penang calon si PIAH.  Ingat bagus sangat ker calon dorang ni.  Tak reti bahasa ke Majlis Presiden dah putuskan Chegubard jadi calon utama lawan dengan B End.  Bangang ke ape pemuda PAs Sungai Aceh ni.  

Kenapa tuan Guru Haji Hadi Awang tak tegur anak buah.  Tak reti control ke kempimpinan PAs ni.  Tolol juga kadang papa tengok ni.  Huh emo betul bila papa tulis ni,  lagi-lagi baru lepak dengan geng papa yang betugas kat sana.  Dorang citer si Mustafa Ali (Setiausaha Agung PAS) pun dah janji satu lawan satu kat Sungai Aceh tapi jadi sebaliknya.  Memang patut pun video si Mus ni kluar, kaki kelentong macam si bos PAs jugak.

Nah sekarang amik nko,  Datuk Seri ANWAR balas balik letak calon Keadilan kat Labuan lawan dengan Ibrahim PAs bangkai kat sana.  Dulu sebelum ni dah deal Sungai Aceh Keadilan punya dan Labuan PAs punya,  tapi bila jadi cemni Keadilan mana boleh duduk diam ! Ingat bagus sangat ke PAs ni.


Papa lagi menyirap bila dengar Chegubard hampir kena pukul dan isterinya ditolak oleh Unit Amal PAs masa hari pencalonan tu.  Sial jugak Pemuda PAs Penang ni.  Dah tu nak burukkan dengan kata Chegubard tak layak bertanding kat sana.


Hai Pemuda PAs Penang,  nko orang kaji tak dulu sebelum cerita,  wife Chegubard orang sana kat Nibong Tebal.  Dah tentu mertua die orang sana.  Dah biasa die ulang alik p Penang.  Papa betul-betul panas bila dengar citer cemni, abis kene bantai ni kang!


Dan satu lagi Pemuda PAs Penang,  nko orang tau tak sape pengasas Keadilan di Nibong Tebal?  dah tentu ayah kepada Chegubard.  Macam tu lagi nko kata Chegubard tak layak bertanding !









Tu gambar atas,  macam bangang papa tengok,  muka tak malu,  anak kurang hajar,  bapak nko Tuan Guru Haji Awang kata jangan bertanding ! pesal nko buat muka tak malu jugak nak bertanding sial!

Ni webstie mangkuk yang pakai kupiah kat atas ni - http://ustazyusni.wordpress.com/ .  Papa suggest sape penyokong Keadilan tak puas hati sila kunjungi blog tersebut pastu tunjukkan protes kat budak kurang hajar tu !

Sori buat pembaca sekelian,  biasa papa tiaw B End,  tapi papa tak bole trime tindakan Pemuda PAS Sungai Aceh yang tak faham kejadah ni !

Dah lar calonkan si Piah ni,  pastu nak pukul plak Chegubard,  nko orang pehal ni ! Ni ker sikap kepimpinan Islam ! 


Bangang, bodoh, sial, nak mampus for Pemuda Pas Pulau Pinang,  tk bertamadun dan tak ikut keputusan Majlis Presiden !  Memalukan satu parti dalam satu perjuangan,  pastu nak sabotaj Chegubard,  ni ke sikap orang Islam yang perlu dicontohi.  Boleh belah la kalau camni Pemuda PAs kat sana ! 

Papa sendiri protes kat dorang ! dan kalau ada lagi papa dengar dorang nak sabotaj Chegubard.  Siap la Pemuda PAs kat sana.  Jangan papa turun sana dengan geng Selangor bikin haru !


Papa kat sini nyatakan sokongan untuk Chegubard wakil sebenar Pakatan Rakyat di Sungai Aceh.  Lain-lain papa anggap calon mangkuk termasuk calon PAs,  B End memang la dah tentu mangkuk tandas !



LAWAN TETAP LAWAN

SOKONG KEPIMPINAN CHEGUBARD DI SUNGAI ACEH !



I

17 comments:

  1. Tulisan org bangang yang x tau cerita sebenar.. maki mcm2 kt Pemuda PAS.. padahal diri tu yg bangang. dgr crita dari org lain, lps tu tulis mcm2..

    ReplyDelete
  2. Kalau nak baca..bacaje ihsan, ini negara demokrasi ! so suka hati saya nak komen ape. yang confirm ini cerita benar !

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila jawap pertanyaan papa, kenapa si MUSTAPA ALI tandatangan watikah calon pas di 7 kawasan yang Keadilan bertading ! tak paham-paham ke 1 lawan 1. nak kena ajar jd budak sekolah balik kot yang die sign tu 2 lawan 1 !!!

      Delete
  3. memang bangang pun penulis blog ni.sudah2 lah si piah tu dah tarik diri.mau gaduh2 pehal?jgn jadi bangang la....

    ReplyDelete
    Replies
    1. syahira..sila tgk ni http://www.sinarharian.com.my/mobile/status-calon-pas-kabur-1.153099

      Delete
    2. pesal malam tadi kata tarik diri ! cakap tak serupa bikin !

      Delete
  4. Woi mangkuk pas...nko p kat web piah suruh die delete gmbr die calon kat sungai aceh..br papa puas hati. Lembab gile it pas buat keje..tgk la bos die si shuhaimi kembong lembab jugak.!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jgn jd macai pas..mcm amenoh la nko ni

      Delete
  5. apa lah papa redah...... perangai macam oang gila talak,,,, releks laaaa.... tak tau lagi menang ke takkkk... blah lah luuu. oang atasan releks jer. lu plak lebih. macam proksi umno je... nak lagakan pakatan... oang macam ko ni le patut kena campak ke pulau jerjak dulu.. baru campak umno...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Papa geramla bila dgr chegubard kene tolak.cuba kalau pemimpin pas kene cemtu pastu nk kene pukul...ape perasaan saudara. Pkla sikit. Kalau blogger2x keadilan tk bersuara sape lg. Kami org yg turun ground. Bukan duduk dpn pc sahaja.

      Delete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. hamzah..tak payah yeyeh ya org muda..selangor bn nak bungkus da pun ! angan2x je lar nk amik alih selangor. pas ni tau la macai2x bn kene !

    ReplyDelete
  8. baca fakta nie weiiiii...jgan duk gebang jer lebih puak2 Pakatan Haram...sesame sendiri pun gaduh..bodo...
    http://lupikirlasendirik.blogspot.com/2013/04/sungai-acheh-pas-dan-pkrape-kesudahanya.html

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah ...
    sekarang semua dah bersatu.
    in sya allah chegu bard akan menang .. aamiin.

    ReplyDelete
  10. blog pencacai yang mennyamar sbg keadilan...aku tak pernah lagi jumpa org PKR mcm ni...ni yang pertama...harap jd yg terakhir...semoga sejahtera dengan dunia hentaman anda...anda sahaja yg tahu gelora dlm diri anda

    ReplyDelete
  11. woi aku punya pasal la nak tulis aper..nko tu pijak pkr ingat kami nak diam..byk tempat lg bukan sungai aceh jer..itupun nasib baik aku tk hentam! cuba kalau pemimpin pas..sure org pas hentam pkr.baru kene sikit nak tunjuk pailang!

    ReplyDelete